Placuszki bananowo – owsiane

Placuszki bananowo – owsiane to prosty przepis na szybkie i syte śniadanie. Idealne na poranny posiłek w dniu zawodów biegowych czy innej aktywności fizycznej. 

 

 


 
drukuj przepis

PLACUSZKI BANANOWO - OWSIANE

PRZEPIS

SKŁADNIKI NA 2 PORCJE:
(8-10 placuszków)

CIASTO:

  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 1 banan
  • 1 jajko
  • 1 niepełna szklanka mleka
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 2 łyżeczki miodu

DODATKI:

  • jogurt naturalny (2-4 łyżki)
  • owoce (maliny, poziomki, jagody i każde inne wg uznania)

 

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki na ciasto zblenduj na gładką i jednolitą masę. Smaż na rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu (ja stosuję olej kokosowy).

Podawaj polane jogurtem naturalnym i posypane świeżymi owocami

 

 

Smacznego!

Basia.

 

5 komentarzy

  • beskidnik 29 listopada 2019 at 21:37

    Hmmm – może warto spróbować?

    Reply
  • beskidnik 30 listopada 2019 at 17:48

    Ok – siadam na rower i jadę do Ostrowca, akurat będę na śniadanie ;D

    Reply
  • W Duecie po Świecie 3 grudnia 2019 at 10:56

    Dzięki za przepis. Jak potrzebujemy węgli w górach albo na rowerze, to zazwyczaj owsianka z bananem z gara, ale tu bardziej elegancka wersja i na ciepło, więc będziemy się skuszać 😀

    Reply
    • rowerowy kRaj 3 grudnia 2019 at 22:03

      Pod krzaczkiem szybsza owsianka, ale przy starcie spod dachów cywilizacji placuszki sprawdzają się genialnie 🙂

      Reply

Nasunęła Ci się jakaś myśl? Podziel się nią tutaj :)