Burger nie musi być nafaszerowany wołowiną, aby był smaczny. Spróbuj burgera z kotletem jaglanym a przekonasz się, że zaspokoić swój głód można lżej dla żołądka ale bez strat energetycznych. Zdrowo, szybko i smacznie.
SKŁADNIKI NA KOTLETY JAGLANE (4 sztuki)
ewentualnie dla związania masy
|
SKŁADNIKI NA KOTLETY JAGLANE (4 sztuki)
|
PRZYGOTOWANIE
Piekarnik rozgrzej do 200°C.
Wszystkie składniki na kotlety wymieszaj w misce i dopraw przyprawami do smaku.
Gdy masa jest zbyt krucha można dodać 1 jajko lub1 łyżkę mielonego siemienia lnianego zalanego wrzątkiem.
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułóż kulki z masy i rozpłaszcz je na kształt burgera. Piecz ok. 30 minut. Pod koniec pieczenia na ok. 2-3 minuty włóż do piekarnika bułkę.
Bułkę przekrój na pół. Na spodniej części ułóż sałatę i naprzemiennie pozostałe warzywa. Na środku kotlet jaglany – posmaruj musztardą. Na kotlet ponownie ułóż warzywa. Całość przykryj sałatą i drugą połową bułki.
Smacznego !
niejadalne 😉
ale wszamać można 🙂